Cégportré

Cégünk a V-Comp Kft. informatikai szolgáltatás, tanácsadás profillal 1993-ban alkult.

Informatkai Tanácsadás

Kompetenciaterületünk széles palettát ölel át. Az üzleti elemzéstől kezdve a megvalósíthatósági tanulmányokon át a rendszertervezésig, projekt bonyolításig tudjuk ügyfeleinket a modern technológiák világában támogatni.

Projektbonyolítás

Ügyfeleinknek „csak” dönteni kell egy projekt megvalósításáról és mi készen állunk a projekt elemzésétől, előkészítésétől kezdve a megvalósításon, tesztelésen és üzembehelyezésen, majd karbantartáson keresztül végigkísérni a projekt teljes életciklusát. Ha egy projekt előkészítése már megtörtént, rendelkezésre állunk a megvalósítás teljes vagy akár részleges átvállalására. Projekt és ügyféligényektől függően helyszíni vagy távoli (nearshore) konstrukcióban is vállaljuk a feladatok elvégzését. A modern kommunikációs technológiák segítségével egy távoli fejlesztés nem okozhat semmilyen problémát: rendelkezünk a szükséges technológiával és tudással, mellyel ezeket a kommunikációs csatornákat biztonságosan tudjuk bevetni. Mindezek segítségével gyakorlatilag egy nagyon szoros, online együttműködés valósítható meg, szükség esetén kollégáink közvetlenül is elérhetőek. Nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikációra és ennek megfelelően legtöbb kollégánk az angol mellett németül is beszél.

Fejlesztéseink az általánosan bevált irányelveket követik. A rendszer koncepció és az ehhez tartozó megvalósítási specifikációk elkészülte után indtjuk az implementációs fázist, mellyel egyidőben megkezdődik a tesztkörnyezetek előkészítése. Minden tevékenységet, minden projektterméket verziókontroll rendszerben tárolunk. Folyamatosan ellenőrizzük a fejlesztéseket, melyeket éjszakánként automatizáltan generálunk. A problemakezelésre szintén jól bevált eszközként hibajegykezelő rendszert alkalmazunk, melynek eredményeképpen folyamatos ellenőrzés mellett folyik a hibafeldolgozás és a javítások átvétele a termék új verzióiba. Termékeinket sikeres modul-, rendszer- és regressziós tesztek után szállítjuk le ügyfeleinknek.

Az igazi életciklus a software-termék leszállítása után kezdődik, hiszen ilyenkor egy éles üzemben működő rendszert kell támogatni és rendszerint folyamatosan továbbfejleszteni. Természetesen ügyfeleink rendelkezésre állunk ezekben a terméktámogatási és karbantartási feladatokban is.

Minőségbiztosítás, Szolgáltatás- és Alkalmazásmanagement

Folyamatok és termékek csak akkor készülhetnek minőségi kivitelben, ha a célok, módszerek és keretfeltételek adottak, definiáltak. Ennek megfelelően vezettünk be magunk is minőségi kritériumokat és minőségbiztosítást saját ügymenetünkben.

Szívesen állunk ügyfeleink rendelkezésére ezirányú tapasztalataink megosztásában. Különösen az informatikai területen tudunk kiforrott megoldásokat kínálni a HW/SW/alkalmazásmanagement területen minőségellenőrzési, szolgáltatásfelügyeleti és ellenőrzési funkciókra.